Közös blogot indítunk

Magyarországon húsz évvel ezelőtt Joós Judit elindította a törzsi hastánc oktatását és bemutatását. Neki köszönhetően alakult ki egy izgalmas kis szubkultúra az ország egész területén, ez a magyarországi törzsi táncosok közössége. Ebbe a közösségbe törzsi és törzsi fúziós táncosok tartoznak. 
Számos tanítványa vitte és adta tovább tudását, hozzátéve saját magát ki-ki képessége szerint, s mivel törzsi táncosnak lenni jó, minden téren gyarapodni kezdett a közösség. Tehetséges táncosok, egyre nagyobb tudással rendelkező oktatók, színes csoportok, versenyek, táborok és megnyilvánulási felületek  (fórumok, weboldalak és blogok) jöttek létre.

Joós Judit

Ez utóbbiak fontos kapcsolattartási felületek közöttünk és a témára nyitott vagy éppen nyitni készülő nők között. Mindannyian külön-külön írunk blogokat, vannak honlapjaink de fontosnak tartottuk, hogy ne csak a való világban, hanem a virtuális térben is összeadjuk amink van. 
Ennek a blognak az előzménye egy "Hastáncvilág" nevű portál, egy "Művészetek Szelencéje" nevű összművészeti műteremlakás, szoros barátságok és egy balatonparti beszélgetés. A hastáncvilág rengeteg munkával kialakított felülete ma is alapjául szolgál a szubkultúrában megjelenő kisebb weboldalaknak és blogoknak. A Szelence nevű hely pedig kiindulópontja volt 2005-ben egy hosszútávú gyümölcsöző kapcsolatrendszernek, ahol táncosok és művészek között barátságok és alkotások születtek. 
A blog tartalmát Joós Judit, tanítványai, barátai és alkotótársai írják eseményeinkről, szakmai jellegű írásokkal és érdekességekkel színesítve. 
Ha a közösség tagja szeretnél lenni vagy már az vagy kísérd figyelemmel ezt a blogot!


Megjegyzések